Termeni si conditii de utilizare a site-ului Oteros.ro

1. Oteros are drepturi de autor la informatiile de pe site

Oteros.ro garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.oteros.ro, dar nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei Oteros fara acordul prealabil scris al acesteia.

Intregul continut al site-ului www.oteros.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date - este proprietatea Oteros si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Oteros a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului numai in limitele metionate in prezentul document.

2. Inregistrarea ca membru pe Oteros.ro

Autentificarea ca membru pe acest site, implica alegerea unui nume de utilizator si a unei parole. Pastrarea in siguranta a parolei de acces reprezinta responabilitatea dumneavoastra, consecintele oricarei activitati desfasurat prin folosirea parolei revenindu-va integral.

Sunteti de acord sa ne instiintati imediat despre orice pierdere a parolei sau despre eventuale semne de activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de utilizator.

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cât mai curând posibil. Orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

Conform Reglementarii Uniunii Europene 2016/679 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatile a acestor date, Oteros are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi, respectand principiile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal.

Scopul colectarii datelor este:

– informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda.

– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)

De asemenea, datele personale prelucrate sunt pastrate in baza noastra de date pe o perioada de 3 ani in cazul clientilor abonati la newsletter, sau pana la expirarea perioadei in care clientii au dreptul de a solicita returul produselor, in cazul in care acesta nu este abonat la newsletter.

 Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda, Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date Oteros si isi da consimtamantul explicit ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopuri mentionate mai sus.


Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Regulamentul UE 2016/679 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Clientii au dreptul de a solicita accces la datele personale prelucrate de Oteros, pot solicita rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor personale prin trimiterea unei solicitari la adresa de email: dpoalexandru@gmail.com , sau prin posta, la adresa Soseaua Viilor nr. 14, cladirea C21,Depozit 5, sector 5, Bucuresti. Ne obligam sa raspundem la solicitari in termen de 30 zile, prin Ofiterul nostru DPO extern, Andreea Alexandru.

Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

3. Oteros.ro respecta politica dumneavoastra de confidentialitate

Oteros se angajeaza sa respecte cu strictete confidentialitatea datelor clientilor sai si se angajeaza sa nu transmita datele personale ale clientilor catre terti.
Datele solicitate pe acest site sunt: numele, prenumele, numarul de telefon, adresa de email, adresa de livrare, adresa de facturare si modalitatea de plata.
Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de catre Oteros numai in scopul declarat al acestui site, pentru a confirma si livra comenzile, si pentru a trimite informatii promotionale ale societatii.

4. Returnarea si garantia produselor comandate pe Oteros.ro

Ordonanta Guvernului nr.130/2000 prevede urmatoarele: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor".

In cazul in care va decideti sa inapoiati anumite produse, care poate nu corespund dorintelor dumneavoastra, puteti sa o faceti conform legii, in termen de maxim 14 zile calendaristice.

Nu primim retururi prin Posta Romana! Cheltuielile pentru returul produselor sunt suportate de catre client!

Exista posibilitatea inlocuirii produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc.

Orice reclamatie in ceea ce priveste comanda dvs. trebuie facuta in maxim 72h de la primirea coletului!

Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Nu ne asumam nici un fel de responsabilitate pentru coletele primite ce au prezentat deteriorari vizibile.

5. Limitare de responsabilitate

Nu vom fi raspunzatori pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea defectuoasa sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site si orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel de pierderi. Ne straduim sa redam cat mai exact culoarea produselor afisate pe site, insa culoarea pe care o vedeti dumneavostra depinde de monitorul utilizat si de setarile acestuia. Nu suntem responsabili pentru posibilele diferente de culoare intre cea afisata pe monitorul dvs si cea a produsului.

Intre masuri pot aparea diferente datorita particularitatilor fiecarui articol. Masurile sunt afisate conform standardelor internationale.

Nefiind producatori nu oferim garantie produselor mai mult decat cele 14 zile calendaristice prevazute de Ordonanta Guvernului nr.130/2000 pentru retur.

Pentru a contacta Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor intrati pe urmatorul website: http://www.anpc.gov.ro/